Met welk water moet je het zwembad vullen?

Eens het zwembad is opgezet kan je het vullen met water. Bij voorkeur vul je het zwembad met regenwater of met leidingwater. Het is belangrijk dat je een zwembad nooit vult met grondwater. Dat bevat immers meestal teveel ijzer en veroorzaakt bruine verkleuring van het water.

Image
Banner sample

Zwembad vullen met regenwater

Het zwembad vullen met regenwater is de beste optie. Maar je moet met een paar zaken rekening houden. Regenwater is te zacht en heeft een te lage alkaliniteit. Met behulp van BSI Alkalinity UP kan je de alkaliniteit van het water op punt brengen. Regenwater is doorgaans licht zuur met een pH van 6,8. Gebruik BSI pH UP om de pH-waarde van het water te verhogen.  Bij een juiste alkaliniteit blijft de pH van het water stabiel en vermijd je grote schommelingen van de zuurtegraad van het water (bv. na regen, …)

Zwembad vullen met leidingwater

Leidingwater bevat doorgaans veel kalk en heeft dus een hoge hardheid. Hoe harder het water, hoe meer afzetting van kalk er komt op de wanden (ruwheid), in filters, installaties,… Het kalkgehalte in het water kan je eenvoudig neutraliseren met BSI Calc Free.

Let wel: dat doe je zowel bij het vullen van het zwembad als bij iedere bijvulling.

Tip bij het vullen van je zwembad

  • Start de behandeling van het water direct na het vullen.

Direct na het vullen is het water schoon en dat moet absoluut zo blijven. Dus niet wachten met behandelen.

  • Let op voor overdosering.

Beter een keer extra testen dan teveel producten in het bad!